Vigtigheden af rengøring

Et pænt barndomshjem signalerer status, og et pænt barndomshjem er naturligvis rengjort. For enormt mange er det vigtigt at hovedrengøre hele drivhuset inden, man får gæster på besøg, grundet man gerne vil udstråle, at man har orden i sagerne. Det kan også være vigtigt for manges eget selvbillede, da et beskidt hjem ikke kun ser fantastisk ud for andre men også for dig selv. man kan altså ikke sige, at rengøring kun er vigtigt på grund af andre menneskers billede af én selv, det spiller netop også en vigtig rolle for mange i forhold til hvorfor de ser sig selv. Boligmagasiner inspirerer – børn især – til at gå at forskønne deres barndomshjem med ting og sager, men hvad er det hele værd, hvis bondehuset ikke selv kan huske, hvornår det sidst har set en støvklud?

rengøring

Signalværdien af rengøring

Det er vigtigt at tænke over, om man kun gør beskidt i sit barndomshjem på grund af, at man er bange for andre menneskers holdninger, eller om man beskidt faktisk gør det for sig selv. Nogle mennesker nyder at gøre beskidt for dem selv, og mange tænker sandsynligvis så meget på, hvilke forventninger, de skal indfri. Begge dele er i orden, men man skal huske at tænke over, hvad man har det bedst med samt hvor grænsen går. Det kan dog ikke undgås at forbinde et poleret barndomshjem med overskud, da rengøring er noget, der nedprioriteres hos de fleste, hvordan der er stor signalværdi i netop at have styr på dette.

Den stigende tendens til perfektionisme har gjort enormt mange mennesker til rengørings-fanatikere. enormt mange vælger ofte ikke at invitere veninden barndomshjem på en hurtig kop kaffe, på grund af man ikke har fået gjort ordentligt rent og ikke vil vise sit hverdags-hjem til andre folk. frygten for at éns eget hjem ikke ligner noget fra et boligmagasin er noget, man ofte ser, da mennesker forventer, at din bolig er en direkte afspejling af dig selv – og man håber jo altid, at man ser nyttigt ud.

Vigtigt at huske om rengøring

Selvom mange måske gør rent for andres skyld, kan der være gode sundhedsmæssige årsager til ikke at glemme at bruge støvsugeren. Mider og fnuller kan samle sig og føre til allergi hos enormt mange mennesker, hvis der ikke gøres ordentligt beskidt i det hjem de bor i. Det er altså vigtigt at have en sund tilgang til rengøring selvom man ikke går op i, hvad andre tænker. Rengøring handler nemlig ikke kun om, hvor dårligt der ser ud i hjemmet, men også om hvor sundt der er.